Дестинации

Carnaby Kaleidoscope – Пеперуди в Сохо

Carnaby Kaleidoscope - Фотография: Мира Тодорова @miratod

Carnaby Kaleidoscope

Коледните светлини на Carnaby Street (Карнаби стрийт) наречени Carnaby Kaleidoscope обикновено са доста специални. И тази година това неизменно е така. Ефектната, пъстра и красива украса продължава традицията чрез красотата да се привлече вниманието на публиката към актуални важни и общочовешки теми.

Пищните декори не само правят търговската улица да изглежда изключително празнична. Новите инсталации са създадени, за да повишат осведомеността за магазин Choose Love, създаден от благотворителната организация Help Refugees, която подкрепя и събира средства за бежанци по целия свят.

Шоуто е пленително и цветно. Над главите на минувачите има повече от 600 3D и 2D пеперуди, всяка от които ръчно украсена с блестящи крила и неонови шарки. Самата арка на Carnaby блести ярко в розови блестящи дискове с ярко оцветени 3D пеперуди, кацнали отгоре. Пеперудата в историята на света е много древен и мощен символ, свързва се със способността за превъплъщение и красота, и е символ на душата, живота като метафора, илюстрираща духовно прераждане, трансформация, промяна и надежда. А този постоянно променящ се модел на последователност от елементи – Калейдоскопа допълва смисъла и посланието.

Choose Love, на улица Carnaby 3, ще бъде пълен с подаръци, включително одеяла за спешни случаи, детски обувки и кредит за мобилен телефон. След като направите покупките си, продуктите се изпращат от един от повече от 80 проекта, с които организацията за хуманитарна помощ работи по целия свят. И да знаете ще има изненади, известни личности ще се появяват в Choose Love и ще ще обслужват хората дошли да помогнат чрез покупка или дарение.

Ако това не ви в достатъчно, потопете се в атмосферата на местните магазинчета и ресторанти, подарете си напитка, лакомство или истински добро похапване, порадвайте се на музиката на живо и шума на живота Лондон.