КозметикаКозметика и мода

Coco Mademoiselle Intense – денят на независимостта

Coco Mademoiselle Intense

или още един силен и неотразим аспект от характера на Коко Шанел

Малко произведения на парфюмерийното изкуство се удостояват с триумф, а тези, които са особена поетична форма на творчество, се броят на пръсти. Този път Chanel наистина прекали с клипа си към аромата Coco Mademoiselle Intense. Едно е да престанеш да отлагаш живота на митичното „после“ и да дадеш воля на чувствата си, съблазнявайки непознат и събличайки се, докато играеш на шах, но да забравиш чантата, обувките и шала си с марката Chanel – това вече е непростимо. Хубавото е, че задължителните за всяка it girl атрибути са там, където героинята на Кийра Найтли ги оставя по време на неистовото парти в стил Гетсби. В реалния живот безценните трофеи биха изчезнали със скоростта на светлината.

Coco Mademoiselle Intense

Игра, флирт, бягство

При Chanel любовта не се съобразява с времето. Фразата може и да е банална, но пък перфектно характеризира идилиите на къщата с посланичките й. Единайсет години след Coco Mademoiselle британската муза представя обновената версия Intense. Благодарение на огъня в очите станалата по-женствена Кийра Найтли блестящо препредава ценностите на марката: елегантност, финес, мистерия. Но текстът не е за n-то превъплъщение на жената Chanel, а за абсолютната свобода и щастие, завещани ни от Коко Шанел. Скрити в интимните моменти на Coco Mademoiselle Intense, те превръщат времето в пример за независимост. Като този на сутринта да оставите красивия мъж от снощи и да си тръгнете, въоръжени само с любимите шанелки и аромат. Какво повече е нужно на една жена?

Coco Mademoiselle Intense

Двойно име, двойна самоличност

Винаги съм смятала, че липсата на Coco Mademoiselle на тоалетката е пропуск (никъде другаде цитруси, цветя и пачули не звучат така бунтарски и убийствено елегантно). Работата не е толкова в движението за съблазняване, подето от създадения през 2001 г. от Жак Полж аромат, колкото в умението за съчетаване на смелост и решителност. Отричайки нормалността и набирайки сила, днес интензивната версия звучи не само по-зряло и провокативно, но и позволява да загърбите натрапените догми и да пренапишете собствената си съдба. Привидна фриволност и силен характер, жизненост и източни интонации, въздушна лекота и аура на невероятна женственост. Контрастите в обонятелната плоскост илюстрират непоколебимостта и непримиримостта на притежателката на Coco Mademoiselle Intense.

Верен на ориенталския произход на оригинала, „носът“ Оливие Полж променя плодовата част. Но като достоен син на баща си решава да прекали, също като авторът на клипа – шведският режисьор Йохан Ренк. „Исках да запазя композицията, като й придам ново измерение, увеличавайки пропорциите на пачули.“ Поздравления, мосю Полж! Разгръщайки силата си върху кожата, Coco Mademoiselle Intense стига до крайност, без обаче да променя свежестта на връхните нотки. Докато портокал от Сицилия звучи с благородна горчивина, бергамот от Калабрия нашепва умиротворяваща мелодия. Романтичната женственост в сърцето е илюстрирана с цъфтяща в дъждовна градина вездесъща роза. Маслената наситеност се дължи на жасмин, друга емблематична за Грас съставка. В базата чувствената вибрация на пачули, омекотено от кехлибарен акорд (ванилия и зърна от тонка), придава усещане за душевна дълбочина и вътрешна сила, на които е способно само сърцето на влюбената, но свободна жена.