БДС на шеф Виктор Ангелов съчетава Кулинарен патриотизъм с първокласно качество

БДС е най-новото място на София с ясен критерий и стандарт за добра българска храна

БДСБДС – вие какво си помислихте 🙂 – смее се шеф Виктор Ангелов докато шумната тълпа от журналисти похапва кюфте и кебапче и отпива истинска лимонада. БДС е най-новото място за фаст фууд, ама не такъв какъвто сме свикнали да го виждаме по нашите географски ширини, а истински вкусна, традиционна храна от най-добрите продукти. Това е концепцията на Балкански Деликатеси на Скара под която шеф Ангелов гордо се подписва. “Ние не сме поредната кебапчийница, а Първата. Искам българите да ядат традиционна българска храна и да се гордеят с това.”

Мога смело да кажа, че Шеф Ангелов възроди Българския Държавен Стандарт

с цялата му идея за Първокласно Качество. Да поднесеш най-традиционната и емблематична храна за Българина, приготвена с безкомпромисно качествено и изключително вкусно, само с пресни продукти, по най-добрите рецепти при това като фаст фууд е наистина гениално. Три години шеф Ангелов работи по идеята и търси най-доброто качество, суровини, технологии и гаранцията за постоянство.  В проекта му са замесени доста фирми производители, които от години са на пазара и са лидери в сегмента храни, в който са позиционирани.

“Всяка държава има своята храна национална гордост” – казва Виктор Ангелов. “Нашата емблематична храна са кебапчетата и кюфтетата, а през последните години качеството им беше доста компрометирано.” Така се ражда идеята за фаст фууд – “Български Деликатеси на Скара” с мотото – разбираемо, достъпно, качествено.

Какво може да опитате в БДС:

Ултимативните кебапче и кюфте например са разработени заедно с фирма ТАНДЕМ, която е 25 години номер едно на пазара. За пръв път през всичките тези години шеф Ангелов поставя своите изисквания за качество на първо място и твърди, че няма как да постигнете това качество в момента на цена под 70 стотинки за 80 г кебапче например. Нали се сещате, че и срока на годност е само 3 дни, защото единствения консервант в кюфтетата и кебапчетата е солта.

Друга гордост на БДС e емблематичната лимонада със захар, лимон и шафран. Десет други Е-та махнахме, само регулатор на киселинността остана, ама технолозите казаха, че няма как да стане без него – казва шеф Ангелов. Наистина вкуса на лимонадата е като от моето детство, такъв е какъвто го помня. Не случайно на етикета пише “забравеният вкус”. Производител на лимонадата е фирма АСПАЗИЯ-92.

Лютеницата си я правим тук от печени чушки, патладжани, захар, олио, сол и толкова” – казва шеф Ангелов. И наистина вкуса е уникален.

Тук ще откриете уникалната луканка и колбасите на Живка Георгиева от село Воден – Димитровград. Фирма ЖИКА е от 21 години на пазара и прави месни храни със 100% автентичен български вкус. Госпожа Георгиева отказва да работи с шеф Ангелов, докато не се запознаят лично, и той не добие представа за производството и хората, които работят там. Екранната популярност на едно от най-известните ТВ кулинари в България не му помага, защото се оказва, че Живка не следи кулинарните шоу предавания. За наша радост посещението на шефа в Димитровград прави възможно кулинарните ценители в София да се докоснат до майсторлъка и добрия вкус на инж. Живка Георгиева. Само да вметна в скоби ( инж. Живка Георгиева освен собственик на фирма „ЖИКА” е и председател на фондация „Българска месна традиция”-  с 40 годишен технологичен опит в производството  на традиционни български месни деликатеси и вкусова селекция, сертифициран дегустатор I-ва сензорна категория.)

Какво още може да опитате в БДС:

Няколко супи – задължителната за БГ шкембе чорба, доматена и пилешка супа, салати, една от които естествено шопска, бургери и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки – селекция от бира и вино.

Мога само да ви кажа, хранете се по БДС 😉 Хем е модерно, хем полезно, хем вкусно!

БДС е на ул. “Георги С. Раковски” 96 в София